donderdag 30 oktober 2008

Sessies 1e dag PDC2008


Na de 1e keynote waar iedereen kritisch over was en terecht, waren uiteindelijk de sessies los gekomen en iedereen volgt zijn eigen sessies afhankelijk van interesse gebieden.
Mijn 1e sessie was: Visual Studio Team System Lab Around VSTS 2010 door Cameron Skinner.
“VSTS2010 is a BIG Release”, dat waren de eerste woorden van Cameron tijdens deze sessie en dat blijkt achteraf ook zo te zijn nadat er meer over de futures van deze release gesproken werd.
Een tipje van de sluier over de nieuwe futures in VSTS2010:
- Nieuwe bug template met handige customizable velden en meer info wat nu beschikbaar is over een bug en de afhandeling daarvan. Het moto is: No more / NoRepro
- Nieuwe Build Futures (Proces), erg handig om het build te proces te kunnen volgen en cutomizen tijdens de build, het moto is : No more Broken Builds
- Architectuur Explorer erg handig, het moto hierin is: The butterfly effect tegen te gaan.
- Generate Sequence diagrams from code (UML integratie in Architect Edition van VSTS 2010).
- Test Framework (Camano) voor testen vanuit UI. Het moto is: No More Regrerssion
- …..etc
Uiteraard zijn nog meer futures te noemen maar je moet ermee spleen dan kom je er wel achter. Benieuwt hiernaar, kom dan naar de DotNed meeting van november 2008 via (www.dotned.nl ).
De 2e sessie ging voornamelijk over: Team Foundation Server2010: Cool New Futures, door Brian Harry.
TFS2010 kent grote verbeteringen tov de huidige versies (2005 en 2008). Met TFS2010 hou je de qualiteit van hje code in de gaten door alle quality en test zaken die er mee gemeid zijn.
Met veel demos heeft Brian o.a, Configure & Build van TFS2010 laten zien. “Process” Future in de Build is absoluut een vooruitgaan. Uitbreiding van de “Retention Policy” met trigered and manual en private futures, erg cool om te zien.
Parallel development was ook aan de order gekomen en uiteraard alles over hoe je branching kunt managen. Query Report heeft ook de revieuw gepasserd en als laatst Customizable dashboard, erg gaaf om te zien….
Veel belovend, en prettig om te zien.

De 3e sessie van de 1e dag ging voornamelijk over: Agile Development with Visaul Studio 2010 door: Lori Lamkin & Sunder Raman.
Tools en agiles practices hebben de review gepasserd en de flow van agile dmv demos laten zien. Continuous Integration was een ervan. Scrum als methodologie wordt veel gepromoot en heeft absoluut een plek in VSTS2010. Concahngo team heeft een flitsende demo hierin laten zien.

Het was een leuke dag afgezien van de keynote.
Veel nieuws en sessie informatie van komende dagen volgen nog.

Wij zitten in iedere geval zonnig en droog in LA, hopelijk dat de regen in NL mee valt, ik leef met jullie mee. Het is hier fantastich.
De dag was afgesloten met een etentje van de exclusieve groep (MVP’s) georganiseerd door Microsoft. Daar hebben we nog gesproken met Anders Halsberg (geestelijk vader van C#, Delphi en Pascal), ja ja ,je hoort het goed, wij hebben er mee aan tafel gezeten tijdens het eten. Fotos volgen nog…
Have fun.

Geen opmerkingen: