dinsdag 6 november 2007

Breakout Sessies zijn van start!

De kop is eraf. De kerynote is geweest en de reguliere sessies zijn weer in volle gang. De eerste sessie van vandaag die ik bjgewoond heb, ging over "Building complete Web Applications using ASP.NET 3.5 en Visual Studio 2008"door Omar Khan. Dze sessie laat zien wat de nieuwe futures zijn in ASP.Net 3.5 zoals:
- Multitargeting Support: Binnen Visual Studio 2008 kun je kiezen tegen welke .NET Framework je wilt programeren, het veranderen van een .NET Framework naar een ander houdt in dat je ook wel of niet over een bepaalde functionaliteit kunt beschikken, bijvoorbeeld als je in .NET Framework 3.5 ontwikkeld, beschik je over de mogelijkheid om WCF Web applicaties te maken. Dat heb je niet als je tegen .NET Framework 2.0 progarmeer natuurlijk. en zo zijn er nog meer van deze gadgets uit te kieze.
- Ajax Extension Controls: Deze controls zijn nieuwe binnen VS2008
- Visual Studio 2008 HTML Designer: Importeert HTML Designer engines zoals in Expression Web.
- New Capabilities: Er zijn natuurlijk andere leuke dingen te noemen zoals:
. Fast Designer / source switching
. Split view designer
. Nested Master Pages
. Rich CSS Editor support (Zie volgende voor gratis download van CSS Web template: www.oswd.org).
- Working with Data en het gebruik van LINQ faciliteiten om queries eenvoudig te maken en te beheren. Er zijn nog meer futures te noemen, morgen is een tweede deel van deze sessie waar ik nog meer hierover kan schrijven. Tot dan...

Geen opmerkingen: